Voltooid vertelde tijd

1 september 2015 was ik in het Groninger Museum voor de tentoonstelling van het werk van Song Dong. Het voelde zo goed om me weer te verdiepen in een nieuw perspectief, in een voor mij nieuwe geschiedenis, in nieuwe kunst, dat ik begon te twijfelen of het werk dat ik deed wat voor mij was.

Ik sloot de twijfel net zo hard weer buiten. “Er is geen werk te vinden in de culturele sector.” “Niemand gaat me betalen voor wat ik schrijf.” “Ik kan toch gewoon genoegen nemen met af en toe een museum bezoeken en leuke nevenactiviteiten?”

Ik bezocht musea. Ik maakte plannen voor nieuwe projecten. En het bleef kriebelen. Dit was toch echt waar ik gelukkig van werd. Maar de overtuiging dat er geen droog brood in te verdienen zou zijn bleef sterker.

Sukkel. Je kunt nog zo hard vechten tegen je overtuigingen, nog zo hard buiten willen sluiten wat je hart je ingeeft, nog zo hard zeggen “ik heb heel bewust gekozen om niet verder te gaan met geschiedenis”, uiteindelijk zul je toch (weer) worden wie je bent.

Want ik ben nu eenmaal historicus. Ik word nu eenmaal zielsgelukkig van oude boeken, van kunst die het (of een) verhaal vertelt, van schrijven en literatuur en wereldbollen die laten zien hoe het vroeger was.

Ik heb de twijfel toegelaten en de knoop werd voor me doorgehakt, met het aanbod van een ontzettend leuke freelance opdracht op het snijvlak van museumeducatie, sponsorwerving en communicatie. Twee weken terug bezocht ik de tentoonstelling Miró en Cobra en voelde ik me zo gesterkt en bevestigd in mijn keuze.

Dit is wat ik wil. Mijn leven staat helemaal op zijn kop, maar ik ben zo gelukkig. Zo zo zo gelukkig. En dat allemaal vanwege een “ik hoorde dat ze iemand nodig hebben, is het wat voor jou?” waar ik pas na drie weken actie op ondernam, omdat ik twijfelde. Zo kan het lopen.

Vanaf afgelopen maandag officieel: ik ben zzp’er. Ik ga minder uren bij mijn huidige werkgever werken en steeds wat meer tijd besteden aan mijn eigen onderneming Voltooid vertelde tijd. Vandaag is mijn eerste echte zzp-dag. Per 1 mei ben ik fulltime freelancer. Nog niet met een fulltime gevulde agenda, maar dat gaat goed komen.

Meer over mij weten? Lees meer op deze website, of bekijk voor informatie over mijn werkervaring mijn LinkedIn.

Wil je met me samenwerken? Neem contact met me op!

3 Replies to “Voltooid vertelde tijd”

  1. Kayleigh gefeliciteerd met je vestiging als zelfstandig ondernemer en je verworven inzichten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ‘voltooid vertelde tijd’ je gaat brengen waar je op hoopt. Als het vanuit je hart komt moet het zeker goed komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *