Stichting Jonge Historici

Stichting Jonge Historici heeft als doel jonge historici een podium te geven. Dit doen we door jonge historici hun onderzoek te laten presenteren – dit kan zowel op het podium tijdens onze evenementen, of door een publicatie op de website.

Als redacteur (augustus 2013-september 2015) was ik verantwoordelijk voor het coördineren van de online content (columns). Daarnaast was ik betrokken bij de heroriëntatie van Uitgeverij Jonge Historici als lid van de kernredactie en PR coördinator (januari 2014-september 2014). Sinds oktober 2015 ben ik bezig met het organiseren van het evenement ‘Jonge Historici maken werk van geschiedenis’ (november 2016).

Op 20 mei 2016 werd onze lustrumbundel gepresenteerd. Samen met de Hoofdredacteuren van de Website en de Uitgeverij, en twee andere vrijwilligers, stelde ik deze lustrumbundel samen.


Vanuit Jonge Historici heb ik meerdere workshops gegeven:
+ Workshoponderdeel “columns schrijven” op het Graduate Seminar van de Faculteit der Geesteswetenschappen (Vrije Universiteit Amsterdam), april 2015.
+ Workshop “How to brand yourself and your research”, in samenwerking met Liang de Beer, op de ACE Career Days (Erasmus Universiteit Rotterdam) , 12 april 2016.

Teksten:
+ Alumni aan het woord: Blijf dicht bij jezelf (13 juli 2016)
+ Columns produceren kun je leren, naar aanleiding van de workshop op het Graduate Seminar (30 september 2015)
+ Liefde voor de Archieven: Kinderboeken (14 februari 2014)