Maak werk van Geschiedenis! (11-2016)

Voor Jonge Historici organiseerde ik samen met Maaike Bloem het evenement “Jonge Historici presenteert: Maak werk van Geschiedenis!”. Een avond voor en door historici: alle sprekers hebben geschiedenis gestudeerd, net als de 12o bezoekers. Uitgangspunt: een realistische, optimistische blik op de arbeidsmarkt bieden. Kortom: een historisch evenement met toekomstperspectief!

Print

Ontwerp: Mart van de Wiel

Programma

19:00-19:30 Inloop
19:30 Start
19:35 Inleiding van Voorzitter – Vincent Bijman

19:40 Keynote speaker: Manon Becher, oprichter en directeur van
starters4communities.

20:10 Workshop: maak je historische onderzoek relevant voor werkgevers
Liang de Beer en Kayleigh Goudsmit geven een interactieve workshop over ‘hoe verkoop ik mijn studie op de arbeidsmarkt?’ Ze gaan hierbij in op waar historici tegenaan lopen (op basis van de antwoorden in het aanmeldformulier). In deze workshop laten ze zien hoe je de waarde van jouw studie Geschiedenis kan laten zien aan werkgevers, ook als je bent afgestudeerd op kinderboeken uit de Sovjet-Unie (“oh, dan ben jij perfect voor PR,” hoorde Kayleigh eens tijdens een sollicitatiegesprek).

20:30 Paneldiscussie met:
Recruiter Zeyneb Dabbabi, docentopleider Marcel van Riessen, journalist en promovendus Niels Mathijssen en de ondernemers van Oud Wasgoed nemen zitting in het panel. Zij gaan aan de hand van stellingen in gesprek over onder andere het geijkte rijtje vaardigheden van de historicus (“je kan presenteren, schrijven, snel veel informatie verwerken” – maar is dat ook echt zo?) en de al dan niet toegevoegde waarde van een MA Geschiedenis. Het publiek stemt mee en kan zich mengen in de discussie.

21:00 Levend Linkedin
21:45 Afsluiting en borrel
22:30 Einde evenement

De avond wordt geleid door dagvoorzitter Mike Spaans.